marți, 19 ianuarie 2016

NAUT CU BROCOLI SI ANSOA


Ingrediente

- 250 g naut
- 1 brocoli
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi
- sare si ardei iute (uscat si taiat marunt ) ,dupa gust
- 6 filete de ansoa in conserva

Mod de pregatire

Pune nautul la apa cel putin 12 ore ,inainte de a-l fierbe .
Fierbe nautul cu 2 catei de usturoi ,pentru aproximativ 2 ore si 1/2  ,la foc mic  sau pana cand vezi ca s-a inmuiat .(nu arunca apa ,in care ai fiert nautul)
Curata si fierbe brocoli pe jumatate
Taie ceapa marunt si pune-o la calit cu ceilalti 2 catei de usturoi ,adauga ansoa taiata marunt ,si dupa cateva secunde adauga brocoli fiert si scurs de apa .Lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa si ansoa pt aproximativ 5 min ,amesteca din cand in cand si adauga putina apa de la nautul ce a fiert in prealabil .
Cand incepe sa fiarba ,adauga nautul si apa .(Cantitatea de apa depinde de cum doresti tu sa dai consistenta mancarii .)
Lasa totul sa fiarba la foc mic aproximativ 5-10 min
Condimenteaza cu ardei iute si sare dupa gust .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu