duminică, 25 mai 2014

PRAJITURA CU IAURT / TORTA CON YOGUR




INGREDIENTE

- 1 " borcanel" iaurt natural  125 g ( cu borcanelul de iaurt masuram celelalte ingrediente )
- 3 "borcanele "de faina
- 2 "borcanele" de zahar
- 1 "borcanel " ulei de floarea soarelui
 - 3 oua
 -  unt pentru uns tava
  -1 praf de copt
  - zahar praf


MOD DE PREAGATIRE


1. Intr-un castron mixeza ouale cu zaharul,adauga iaurtul si uleiul.
2. Adauga faina ,amesteca pana cand obtii un aluat omogen .La final adauga praful de copt.
3. Pune aluatul intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara ,pe care in prealabil ai unso cu unt si ai presarat faina in "ploaie ".
4.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.Depinde de cuptor.
5.Cand se raceste presara pe deasupra zahar vanilat.


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES


-1 vasito de yogur de 125 g ( el vasito del yogur lo usamos para medir los demas ingredientes)
-3 vasito de farina
-1 vasito azucar
-1 vasito aceite girasol
-3 huevos
-mantequilla para untar la bandeja
-1 polvo para hornear
-azucar en polvo


METODO DE `PREPARACION

1. En un tazón mezcla los huevos con el azúcar, añadir el yogur y el aceite.
2. Añadir la harina, mezclar hasta obtener una masa bien omogenizada . Finalmente agregar el polvo de hornear.
3. Poner la masa en una bandeja  o bandeja  o rectangular que previamente hay untado  con  mantequilla y espolvoreado con  harina
4.Pon el  horno previamente calentado a 180 º durante unos 40 minutos.Depende del horno.
5.Cuando la tarta esta fria espolvorear sobre el azúcar en polvo

miercuri, 21 mai 2014

PRAJITRA DE IAURT SI GLAZURA DE CIOCOLATA / TORTA CON YOGUR Y GLASA CHOCOLATE



INGREDIENTE

-3 oua
-150 g zahar
-100 g  faina
-100 g amidon de grau
-125 g iaurt
-4 linguri ulei de masline
-1 plic praf de copt
-1 vf de cutit de sare


GLAZURA

-150 g ciocolata neagra
-30 g unt



MOD DE PREGATIRE

1.Cerne faina impreuna cu fecula de cartofi si sarea.
2.Mixeaza ouale cu zaharul.
3.Adauga putin cate putin faina ,cu fecula de catofi si sarea.
4.Adauga iaurtul si uleiul.Amesteca bine.
5.Adauga praful de copt.
6.Pune compozitia intr-o tava ,rotunda sau dreptunghiulara (depinde ce alegi ) ,ce in prealabil ai unso cu unt si ai presarat faina in "ploaie".
7.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 160 de grade pentru 40 - 50 minute .Depinde de cuptor.


GLAZURA

Intr-un castron pune ciocolata si untul ,sa se topeasca impreuna ,pe bain marie .
Pune-o peste prajitura


POFTA BUNA !!!

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

-3 huevos
-150 G de azúcar
-100 G de harina
-100 G de frumina
-125 g yogur
-4 Cucharadas de aceite de oliva
-1 Busta de polvo de hornear
- un poco de sal

GLASA


150 g de chocolate negro
30 g de mantequilla


METODO DE PREPARACION

1.Tamiza la  harina con la fécula de patata y sal.
2.Bate los  huevos con el azúcar.
3.Añade  poco a poco la harina, la fecula de patatas y la sal .
4.Añade  yogur y aceite.Mezcla bien.
5.Añade polvo de hornear.
6.Pon la  mezcla en un molde redondo o rectangular (dependiendo de lo que elija), que  previamente esta untado con un poco de mantequilla y espolvorear harina.
7.Ponla al  horno previamente calentado a 160 grados durante 40-50 minutos. Depende del horno.


GLAZA

En un bol poner el chocolate y la mantequilla que se  fundan en un baño maría.
Póngalo sobre la torta

duminică, 18 mai 2014

TARTA RUSTICA CU SUNCA / TARTA RUSTICA CON JAMON YORK



Aceasta reteta participa la provocarea "Bucatar curajos".
Gazda lunii mai 2014 ,pentru retete sarate este MIHAELA APOSTU .
Mihaela ne-a propus o reteta la indemana tuturor,usor de facut si nu in ultimul rand foarte gustoasa .
Mie mi-a placut foarte mult.Am facut-o de 2 ori :)))))




INGREDIENTE 


-- 300 g faina
-1/2 cub de drojdie proaspata  
- 100 ml iaurt natural
- 1 ou 
- un vf de cutit de sare de sare 
- 1 lingurita zahar
- 100 ml apa calduta 

UMPLUTURA  

-200 g cascaval sau elemental
-200 g sunca presata 
- 100 g gorgonzola 


MOD DE PREGATIRE

 1.Dizolva drojdia in 100 ml apa calduta si las-o  sa stea cateva minute.
 2.Separat, cerne faina intr-un castron, adauga: zaharul, sarea, oul si iaurtul la temperatura camerei. Adauga la final  drojdia si framanta pana cand obti un aluat elastic si omogen. Daca e nevoie mai adauga putina faina.
  3.Lasa  aluatul sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora.   
 4.Cand a crescut imparte aluatul in doua bucati egale si intinde 1 cerc cat mai subtire. Aseaza   in mijloc cascavalul taiat felii subtiri ,sau ras , apoi 100 g sunca taiata cubulete si 100 g de gorgonzolataiata cubulete . Inchide marginile, aducandu-le spre centru. Mai lasa-l sa creasca cam 20 minute.
5.Unge toata suprafata  cu un ou batut cu putin lapte si coace la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 25-30 minute.Depinde de cuptor . 
Se serveste calda sau rece .


POFTA BUNA !!!!

TRADUCION EN ESPAÑOL 

INGREDIENTES 


- 300 g de harina 
-1 / 2 cubo de levadura fresca 
- 100 ml de yogur natural 
- 1 huevo 
- Una pizca de sal 
- 1 cucharadita de azúcar 
- 100 ml de agua tibia 

RELLENO 

-200 G de queso elemental
-200 G de jamón 
- 100 g de queso gorgonzola

METODO DE PREPARACION 

1.Dizuelve la levadura en 100 ml de agua tibia y dejar reposar unos minutos. 
  2.Separado , tamizar la harina en un bol, añadir el azúcar, la sal, el huevo y el yogur a temperatura ambiente. Añadir la levadura y amasar final hasta obtener una masa suave y elástica. Si es necesario agregar un poco de harina. 
   3. Deja reposar  la masa en ambiente, lejos de corrientes de aire durante una hora aproximadamente. 
  4.Cuando aumentó divide la masa en dos partes iguales y estirar un círculo lo más sutil posibile. Pon en el queso en rebanadas finas  o rallado, y luego 100 g de jamón en lonchas finas  y en cubos 100 g gorgonzola. Cerrar los márgenes, trayéndolos al centro. Déjalo crecer unos 20 minutos. 
5.Unta la superficie con un huevo batido con un poco de leche y cocer en el horno precalentado a 200 grados alrededor de 25 a 30 minutos.Depende del horno. 
Sirva caliente o frío.

PIZZA CALZONE





Aceata reteta participa la provocarea " Weekend cu spor ".Gazda lunii mai 2014 este DIA DARIA .
Cum eu pregatesc in fiecare sambata pizza ,am vrut sa probez si varianta Dariei.A iesit fabuloasa si foarte buna .


INGREDIENTE 

-200 g faina 
-1 cubulet de drojdie proaspata sau daca nu ai,poti folosi un plic de drojdie uscata  
-1/2 lingurita de zahar 
-125 ml de apa calduta (cantitaea de apa este relativa ,in functie de faina )
- 1/2 lingura de sare de mare 
-2 linguri de ulei de masline
-4-5 rosii cherry
-100 g sunca presata 
-100 g mozzarella
-100 g gorgonzola 
-3 linguri de pasta de rosii 
-busuioc 
-oregan


MOD DE PREGATIRE 


1. Pune  faina intr-un castron, drojdia se faramiteaza (daca e proaspata) intr-o adancitura facuta in mijloc  si se presara zaharul deasupra.
2. Toarna  apa calduta , si  acopera-l  si lasa-l la dospit 30 minute, la loc caldut si ferit de curenti de aer.
3. Adauga sarea si uleiul de masline, se framanta  totul si se lasa la dospit, pentru inca 30  - 40 minute.
4. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe planseta unde ai presarat putina faina  si se da o forma rotunda, depinde de marimea tavii. 
5.Pe jumatatea pizzei ,mai bine spus a partii de jos, pune sunca presata ,mozzarella si gorgonzola ,taiate bucati.Fa o gaura cu cutitul in mijloc.
6.Inchide pizza ,formand astfel o semiluna .( Uneste partea de sus ,cu partea de jos)
7.Unge toata suprafata cu pasta de rosii ,unde ai pus 1 lingura de ulei de masline si putin oregan .
8.Adorneaz-o cu rosiile cherry si busuioc taiat marunt .

Vezi foto 


9.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la maxim ,pentru 12 - 13 minutos.Depinde de cuptor.
10. Se seveste calda .



POFTA BUNA !!!!


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES  

-200 g de harina  
-1 en cubitos levadura fresca o si usted tiene, usted puede utilizar un sobre de levadura seca   
-1 / 2 cucharadita de azúcar  
-125 ml de agua tibia (cantidad de agua es relativo, dependiendo de la harina) 
- 1/2 cucharadita de sal marina  
- 2 cucharadas de aceite de oliva 
tomates cherry -4-5 
-100 g de jamón  
mozzarella -100 g 
-100 g gorgonzola  
-3 cucharadas de pasta de tomate  
, albahaca  
, Oregan 


forma de preparar 


1. Poner la harina en un bol, desmenuzar la levadura (si es fresco) en un hueco hecho en la mitad y espolvorear azúcar por encima.
2. Vierta el agua caliente y se cubre y se deja que aumente durante 30 minutos en lugar cálido lejos de corrientes de aire.
3. Añadir sal y aceite de oliva y amasar Y deja reposar  durante otros 30 a 40 minutos.
4. Después de que la masa ha subido, estiendela  en el tablero donde espolvoreas un poco de harina y darle una forma redonda depende del tamaño de tu bandeja . 
5.En media pizza, la parte de abajo  pon el  jamón, mozzarella y gorgonzola, cortadas a cuadritos..
 6.Cierra la pizza , formando una media luna. Haz un aujero pequeño en el medio
 7.Unta   toda la superficie con pasta de tomate ,donde has añadido 1 cucharada de aceite de oliva y un poco de Orégano.
8Pon encima tomate cherry y albahaca picada o en hojas
        9.Ponla al horno previamente calentado a maxima potencia ,por 12 -13 minutos .depende del horno.







sâmbătă, 17 mai 2014

CEESECAKE RICOTTA SI CAPSUNI / CEESECAKE RICOTTA Y FRESAS



Aceasta reteta participa la provocarea "Bucatar curajos ".Gazda lunii mai 2014 pentru reteta dulce este
FLORENTINA MITROI  .Ne-a propus o reteta delicioasa .


INGREDIENTE

PENTRU BAZA

-200 g biscuiti
-100 g unt topit
-1lingurita de miere


PENTRU CEESECAKE

-500 g ricotta de vaca
-150 g zahar
-1 plic vanillina
-15 g foi gelatina
-1 lingura lapte
-200 g smantana pentru frisca

PENTRU GLAZURA

-150 g capsuni
-1 lingura de zahar praf vanilat
-cateva picaturi de suc de lamaie

PENTRU DECOR

-cateva capsuni


MOD DE PREGATIRE


1. Se sfarama biscuitii  si se amesteca cu mierea si untul topit.
2.Se pune intr-o tava de rotunda ,cu ajutorul mainilor  .Formand astfel baza pentru ceesecake .
3.Pune tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru 6 -7 minute .Lasa-l sa se raceasca .
4.Intr-un castron mixeaza pentru cateva minute ,ricotta cu zaharul si vanillina.
5.Pune gelatina pentru 5 - 6 minute , intr-un castron cu cateva liguri de apa rece .
6.Intr-o craticioara incalzeste laptele si adauga gelatina,stoarsa de apa.Amesteca `pana cand de dizolva.
7.Adauga gelatina ,compozitiei de ricotta.Si amesteca bine pe bain marie ,cateva minute.
8.Lasa la racit ,amestecand din cand in cand .
9.Bate frisca la rece.Cand crema de ricotta s-a racit ,adauga frisca.Amesteca cu o lingura, cu miscari de jos in sus .
10.Pe baza de tort deja racita ,pune capsunile taiate .Vezi foto


11.Toarna compozitia de ricotta si frisca peste capsuni si las-o la rece pentru 3 -4  ore bune.
12.Pregateste GLAZURA : Mixeaza capsunile cu zaharul si picaturile de suc de lamaie .
13.Toarn-o peste cheesecake .Decoreaz-o cu capsuni .

POFTA BUNA !!!!

joi, 15 mai 2014

CHEC DE LAMAIE / BIZCOCHO DE LIMON





   Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA" a lunii mai 2014.
   Gazda acestei luni este CRISTINA PANA.
   Luna aceasta am avut o deosebita placere de a rasfoi blogul CERASELEI BADR EL-DIN din a carei blog am ales aceasta reteta, ce  mi-a placut in mos deosebit .Un desert lejer ,usor de facut  si deosebit de bun .




INGREDIENTE

- 225 g unt
-225 g zahar
-225 g faina
-4 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-1 praf de copt
- un vf de cutit de sare

SIROPUL

- 100 ml apa
-100 g zahar
-zeama de la doua lamai

GLAZURA

-200 g zahar pudra
-zeama de la o lamai

MOD DE PREGATIRE


1. Mixeaza untul cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa aproape alba iar zaharul este dizolvat complet. 
2.Se adauga ouale pe rand.  
3.Adauga coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza. 
4. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia din oua, unt si zahar. 
5.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.
6.. Se da la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 40 minute .Depinde de cuptor.
7.Intre timp  prepara siropul amestecand toate ingredientele. Se fierbe la foc mic pentru cateva minute.
8.Imediat ce checul este gata, se scoate din cuptor si se inteapa pe toata suprafata cu o scobitoare. 9.Se toarna siropul fierbinte peste si se lasa sa se raceasca in tava. Este foarte important ca atat siropul cat si checul sa fie fierbinti.
10.Cand s-a racit se prepara glazura amestecand zaharul pudra cu putina zeama de lamaie.
11. Se scoate checul din tava, se intinde glazura.

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDINTES 


- 225 g de mantequilla 
-225 G de azúcar 
-225 G de harina 
-4 huevos 
-ralladura de un limón 
-1 Levadura en polvo 
- Una pizca de sal 

ALMIBAR 

- 100 ml de agua 
-100 G de azúcar 
-Jugo de dos limones 

GLASA

-200 G de azúcar en polvo 
-El jugo de un limón


METODO DE PREPARACION 



1.Mezclar la mantequilla y el azúcar hasta obtener una crema de color blanquecino  y el azúcar se disuelva completamente. 
2.Agregar los huevos uno a la vez. 
3.Añade la ralladura de cascara de un  limón y mezclar. 
4. Mezcla la harina con el polvo de hornear y la sal y agregar sobre la composición de los huevos, la mantequilla y el azúcar. 
5.Pon la  mezcla en un molde forrado con mantequilla y harina. 
6 .. Hornee, previamente el horno calentado a 180 º C durante 40 minutos. Depende del horno. 
7.Prepara el  almíbar mientras .Se prepara mezclando todos los ingredientes. Cocine a fuego lento durante unos minutos. 
8.Imediatamente  que se hace la torta, retirar del horno y se pincha por todas partes con un palillo de dientes.
 9.Se vierte el almibar  caliente sobre la torta  y dejar enfriar en el molde. Es muy importante que tanto el jarabe y la torta a de  ser caliente. 
10.Cuando se  enfría preparar el glaseado mezclando el azúcar en polvo con un poco de jugo de limón. 
11. Retire la torta de la bandeja si orneala con l glasa.

miercuri, 14 mai 2014

PAINE DULCE CU CASCAVAL SI SUNCA PRESATA / PAN DULCE CON QUESO Y JAMON YORK



INGREDIENTE

-500 g faina
-1 cubulet drojdie proaspata
-250 ml lapte
-1 lingurita de sare
-1 galbenus de ou
-30 ml ulei de floarea soarelui
-150 g jamon york
-200 g cascaval


MOD DE PREGATIRE

1.Dizolva drojdia in putin lapte caldut .
2.Pune faina ,drojdia dizolvada ,sarea uleiul,galbenusul de ou .Framanta aluatul si adauga putin cate putin laptele.Framanta cateva minute  pana cand vezi ca aluatul devine neted .
3.Pune aluatul la dospit 60 - 90 de minute.Pana cand vezi ca a dublat volumul.
4.Imparte aluatul in 2 parti .Una mai mare si una mai mica.
5.Intinde cu facaletul partea cea mai mare si pune-o intr-o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.Si pune un strat de cascaval si deasupra un strat de sunca presata si peste un alt srat de cascaval .Vezi foto


6.Adu marginile inspre centru .
7.Intinde si cealalata parte cu facaletul si fa o impletitura.Vezi foto

8.Uneste-o la cealalata parte de aluat.Vezi foto

9.Las-o din nou la dospit inca 20 de minute.
10.Unge toata suprafata cu un ou batut cu putin lapte .Presara mac sau susan.
11.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru 25 -30 de minute.Depinde de cuptor.Vezi foto

luni, 12 mai 2014

ANGHINARE ,BOB , CARTOFI SI MAZARE / ALCACHOFA ,HABA ,PATATAS Y GUISANTES



    Cu aceasta reteta particip la provocarea "Campanie de sarbatoare " .Gazda lunii mai 2014 este LILIANA TOMA . Liliana ne propune sa folosim ingrediente proaspete : legume si fructe.
Eu am ales legumele ..


INGREDIENTE

- 4 - 5 flori de anghinare
- 0,500 g bob
-0,300 g mazare proaspata
-0,500 kg cartofi
-4 - 5 catei de usturoi taiat marunt
-patrunjel taiat marunt
-sare
- 1/ 2 pahar de vin alb



MOD DE PREGATIRE


Curata si spala anghinarea.Tai-o in 4 .Curata cartofii si taie-i in 4.
Intr-o cratita pune ulei de masline ,impreuna cu toate ingredientele.Adauga vinul si apa astfel incat ,toate ingredientele raman acoperite.Lasa sa fiarba la foc mic ,aproximativ 45 - 60 de minute.Sareaza dupa gust .




TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES


- 4-5  alcachofas
- 0500 g haba
-0,300 G de guisantes frescos
-0.500 Kg de patatas
-4 A 5 dientes de ajo picados
Perejil picado
sal
- 1/2 taza de vino blanco

METODO DE PREPARACION

Limpiar y lavar las alcachofs y cortalas en  4. Pelar las patatas y cortarlas en cuatro.
En un cazo poner el aceite de oliva, junto con todo ,añade el  vino ingredientele.Lasa a hervir a fuego lento, a unos 45 a 60 de minute.Condimenta a  gusto.



FRIPTURA DE VITEL CU ROZMARIN SI BACON / ASADO DE TERNERA CON ROMERO Y BAICON



INGREDIENTE

- 1 kg de carne de vitel
-rozmarin
-1 - 2 frunze de salvia
-100 g bacon
-usturi
-1 / 2 de pahar de vin alb
-sare si piper
-ulei de masline



MOD DE PREGATIRE


Sareaza si pipereaza carnea.Pune rozmarinul si salvia.Fa gauri cu cutitul in carne si pune catei de usturoi si bucati de bacon .Vezi foto

Intr-o cratita antiaderenta pune carnea cu putin ulei de masline ."Sigileaz-o " ,cateva minute la foc inalt .Adauga vinul .Cand vinul s-a evaporat ,acopera cratita si lasa carnea sa fiaarba la foc mic pentru aproximativ o ora.Din cand in cand intoarce carnea si daca este nevoie adauga putina apa .
Cand carnea este gata ,tai-o in felii .


POFTA BUNA !!!!


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES

- 1 kg de carne de ternera
-Romero
-1 o 2 hojas de salvia
-100 G de tocino
-ajos
-1 / 2 taza de vino blanco
Sal y pimienta
aceite de oliva


METODO DE PREPARACION
Condimenta la carne con sal y pepe .Con un cuchillo haz aujeros en la carne y pone ajos y baicon .

En una sarten antiaderente pone  la carne con un poco de aceite. "Sellala" unos pocos minutos a fuego alto. Añadir el vino. Cuando el vino se haya evaporado, tape la olla y deje cocinar a fuego lento la carne por alrededor de una hora. Agregue un poco de agua si es necesario.
Cuando la carne esté lista, se corta en rodajas.



duminică, 11 mai 2014

PENNE CU DOVLECEI SI RICOTTA / PENNE CON CALABACIN Y RICOTA



INGREDIENTE pentru 4 persoane


- 400 g pasta
-2 dovlecei
-100 g ricotta
-2 catei de usturoi
-piper
-parmigiano reggiano


MOD DE PREGATIRE

Spala dovleceii si taie-i in rondele subtiri .Punele la calit intr-o tigaie cu cateii de usturoi intregi .Cand vezi ca s-au muiat ,sunt gata .Vezi foto

Fierbe pasta timpul indicat pe ambalaj .
Cand pasta este fiarta pune-o peste dovlecei ai adauga ricota,amesteca bine .
Pune piper dupa gust si peste pune parmigiano ras .


POFTA BUNA !!!


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES


- 400 g pasta
-100 g ricota
-2 calabacines
-2 ajos
-pepe
-parmigiano reggiano



METODO DE PREPARACION

Corta los calabacines en anillos finos .Poe los calabacines aa pochar con el ajos entero .Cuando estan listos ,apartalos.

Hierve la pasta el tiempo indicado en el envase .
Añade la pasta a los calabacines y la ricota.Mezcala todo bien .
Añade pepe si parmigiano rallado ,a gusto.

luni, 5 mai 2014

FUSILLI CU SALSA DE LEGUME / FUSILLI CON SALSA DE VERDURA


INGREDIENTE  pentru 4 persoane

- 1 ceapa
-1 tulpina de telina
- 2 morcovi
-bulion sau pasta de rosii
-un paharel de vin alb
-1 pahar

MODUL DE PREGATIRE

Taie ceapa,telia si morcovii marunt.Punei la calit intr-o tigaie cu puti ulei de masline .Cand sunt calite adauga vinul ,lasa-l sa se evapore putin si pe urma adauga bulionul sau pasta de rosii .Lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 20 de minute .Condimenteaza dupa gust .Daca iti place poti pune putin ardei iute .
Fierbe pasta ,timpul indicat pe ambalaj .
Peste pastele fierte pune salsa .


POFTA BUNA !!!!


TRADUCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES


-1 cebolla
-1 apio
-2 zanahoria
-1 vasito pequeño de vino blanco
-1 vaso de pasta de tomates


METODO DE PREPARACION

Pone a pochar la cebolla,el apio y las zanahorias cortadas en cubitos finos .Añade el vino ,espera unos minutos y añade la pasta de tomates .Deja todo a hervir a fuego lento aproximadamente 20 minutos.Condimentalo a gusto.
Hierve la pasta el tiempo indicado en el envase.
Encima de las pasta pone la salsa.

duminică, 4 mai 2014

IEPURE CU CARTOFI SI ROZMARIN / CONEJO CON PATATAS Y ROMERO



INGREDIENTE

- 1 iepure
- 1 capatana de usturoi
-6-7 rosii cherry
-2 linguri de pasta de rosii
-1/2 pahar de vin alb
-6-7 cartofi mari
-1 -2 crengute de rozmarin
-ulei de masline


METODO DE PREPARACION

Transeaza si spala  iepurele .Sareaza-l si pipereaza-l dupa gust .
Intr-o tigaie mare antiaderenta pune putin ulei de masline ,usturoiul taiat marunt ,iepurele ,cartofii taitai in cuburi mari ,rosiile taiate in 4 ,crengutele de rozmarin ,pasta de tomate ,vinul si un pahar de apa.
Lasa totul sa fiarba la foc mic  pentru aproximativ 1 ora.Daca este nevoie mai adauga din cand in cand apa.Condimenteaza dupa gust.



POFTA BUNA !!!!



TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTE

- 1 conejo
-ajo
-6 -7 rosii cherry
-2 cucharas de pasta de tomate
-1/ 2 vaso de vino blanco
-6 - 7 patatas grandes
-1 - 2 ramitas de romero
- aceite de oliva


METODO DE PREPARACION


 Trocea y lava el conejo.Condimentalo con sal y pepe.
En una sarten antiaderenta pone un poco de aceite de oliva ,el ajo cortado fino ,el conejo,los tomates cortados en quatro ,las patatas cortadas en trozos grandes,el romero,la pasta de tomate ,el vino ,y un vaso de agua .
Dejalo que hierva a fuego pequeño por una hora .Si hace falta añade de vez en cuando agua .
Condimentalo  a gusto .

BROWNIES DE CIOCOLATA SI NUCI / BROWNIES DE CHOCOLATE Y NUECES

INGREDIENTE

-4 oua
-100 g zahar
-120 g unt
-150 g ciocolata neagra
-esenta se vanilie ( daca nu ai,pune 1 plic de vanillia)
-200 g nuci
-200 g faina
-1/2 plic praf de copt


PENTRU GLAZURA

-100 g ciocolata neagra
-30 g unt


MODUL DE PREGATIRE
Topeste untul si ciocolata neagra , in bain marie
Intr-un castron mixeaza ouale cu zaharul .Adauga untul si ciocolata topite si vanilia.
Adauga nucile,faina si praful de copt.
Amesteca bine ,pana cand aluatul se omogenizeaza.Pune aluatul intr-o tava dreptuguilara unde in prealabil ai pus hartie de cuptor.Vezi foto


Pune tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 15 - 20 de minute.Depinde de cuptor.Vezi foto


GLAZURA

Topeste  ciocolata neagra si untul  a bain marie.

Cand glazura s-a racit pune-o pe prajitura.Vezi foto


POFTA BUNA !!!!  

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

-4 huevos
-100 G de azúcar
-120 G de mantequilla
150 g de chocolate negro
-un poco de esencia de vainilla y si no tienes un sobre de vanillina
-200 G de nueces
-200 G de harina
-1 / 2 sobre de levadura en polvo

GLASEADO

-100 g chocolate negro
-30 g mantequilla


METODO DE PREPARACION
Derretir la mantequilla y el chocolate negro al baño maría
En un tazón mezcla los huevos con el azúcar. Añadir la mantequilla y el chocolate derretido y la vainilla.
Agregar las nueces, la harina y el polvo de hornear.
Mezclar bien .Mete todo en una bandeja donde has puesto papel de horno .

Metela al horno calentado previamente a 180 grados ,por 15 - 20 minutos .Depende del horno
GLASEADO
Funde la ciocolata y la mantequilla.Cuando se enfria extiendela sobre el brownie.


sâmbătă, 3 mai 2014

BOB CU SUNCULITA AFUMATA SI MARAR/ FAVE IN PORCHETTA


-



    O RETETA DIN REGIUNEA MARCHE ( ITALIA ) ,USOR DE FACUT SI FOARTE GUSTOASA.CANTITTATILE INGREDIENTELOR RAMAN LA ALEGEREA TA .NU ESTE OBLIGATIRIU SA PUI SUCULITA .


INGREDIENTE

-bob proaspat
-suculita taiata in cubulete
-4-5 catei de usturoi taiati marunt
-marar taiat marunt
-vin alb
- ulei de masline


MODUL DE PREGATIRE


Intr-o tigaie , pune la calit sunculita taita cubulete ,impreuna cu dintii de usturoi, intregi . .Adauga bobul ,mararul taiat marut si un  paharel de vin alb .Sareaza si pipereaza dupa gust .Lasa sa fiarba pentru aproximativ 30 de miute la foc redus.Daca este nevoie adauga din cand in cand putina apa.


POFTA BUNA !!!


TRADUCION E ESPAÑOL

INGREDIENTES

-faba
-tocino cortado a cuadritos
-4-5 ajos
-hiojo
- aceite de oliva
- vino blanco

METODO DE PREPARACION

En un sarten mete a pochar el tocino con los ajos enteros  ,añade la faba y el hinojo cortado fino .Añade un poco de vino blanco y dejalo a hervir durante unos 30 miutos .Si hace falta añade de vez en cuando un poco de agua -

COD CU NAUT / BACALAO CON GARBANZOS



 INGREDIENTE pentru 4 persoane


-400 g  cod uscat si sarat
-1 ceapa mare ,3-4 catei de usturoi
-1 ardei gras
-sare
-piper
-200 g naut
-5 -6 rosii cherry

MODUL DE PREGATIRE

Cu o zi  inainte,pune codul in apa rece.Schimba apa de 2 sau 3 ori.
Daca nu ai naut in conserva ,pune si nautul in apa cu noapte inainte.
Fierbe codul si nautul ,separat .
Taie ceapa ,usturoiul si ardeiul marunt si pune-le la calit intr-o tigaie cu ulei de masline .
Adauga nautul si codul dupa ce in prealabil l-ai curatat de spine.Sareaza si pipereaza ,adauga rosiile taiate i patru si acopera tigaia cu u capac ,lasand-o la foc moderat ,cateva minute .
Se serveste cald sau rece .


POFTA BUNA !!!!

TRADUCION EN  ESPAÑOL

INGREDIENTES

400 g  bacalao en salazón
-1 Cebolla grande,3-4 dientes de ajo
-1 Pimiento
-sal
-Pepe
-200 G de garbanzos
-5 -6 Tomates cherry

METODO DE PREPARACION

El día anterior, poner el bacalao en el agua .Cambiala  2 o 3 veces.
Poner los garbanzos en agua la noche anterior.
Hervir los garbanzos y el bacalao por  separado.
Cortar la cebolla, el ajo y los pimientos finamente y ponerlas a cocer en una sartén con aceite de oliva.
Añadir los garbanzos y el bacalao después de haberlo limpiado antes de las espinas.Sala  y pimienta, añadir el tomate picado y cubrir la sartén con una tapa si  dejando a fuego moderado unos minutos.
Sirva caliente o frío.

joi, 1 mai 2014

SALATA DE VARA CU NAUT




Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA" a lunii aprilie 2014.
Gazda acestei luni este MONICA HOROIU
Luna aceasta am avut o placere deosebita sa rasfoiesc un blog deosebit ce apartine  IOANEI  RISTEA
Am ales o reteta ce mie personal imi place in mod  deosebit .Am modificat-o putin ,insa ingredientul principal ramane nautul.


INGREDIENTE


- naut
-rosii cherry
-salata
-mozzarella
-ceapa
-ardei gras
-1 conserva de ton
-sare
-oregan
-ulei de masline
-otet balsamic


MODUL DE PREGATIRE

Pune nautul in apa cu o seara inainte de a-l pregati.
A doua zi fierbe-l la foc moderat ,aproximativ 2 ore.Scurge-l de apa si lasa-l sa se raceasca .
Intr-un castron pune nautul ,salata spalata si rupta fasii,rosiile taiate in 4,mozzarella si ardeiul gras ,taiate cubulete.Adauga tonul ,ceapa taiata fasii subtiri.Poti adauga daca doresti si masline .Condimenteaza cu sare si oregan .Adauga ulei de masline si putin otet balsamic .
Se serveste rece.


POFTA BUNA !!!!

PANDISPAN DE CACAO


Aceasta reteta participa la provocarea "Weekend cu spor " initiat de STEFANIA ANASTASIU
Gazda lunii aprilie 2014 este IULIANA MIU din a carei blog am gatit o reteta deosebita .



INGREDIENTE

-7 oua
-7 linguri de zahar
-7 linguri de faina
-1 lingura de cacao
-coaja rasa de la o lamaie
-1/2 plic  praf de copt



MODUL DE PREGATIRE

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma ,adauga lingurile de zahar pe rand .Cand albusurile s-au intarit adauga coaja de lamaie si galbenusurile de oua amestecand usor pana cand se omogenizeaza compozitia.Adauga faina si praful de copt si amesteca din nou usor,pana cand faina se incorporeaza.Pune deoparte putina cantitate sin compozitie si adauga cacao.
Pune compozitia intr-o tava de cozonac ce in prealabil ai pregatit ,(fie ai uns-o cu unt si ai presarat faina in ploaie, fie  ai pus hartie de coptor .Ramane la alegerea ta.Eu am pus hartie de cuptor.).Peste compozitie adauga compozitia cu cacao si cu furculita amesteca putin.
Pune tava la cuptorul incalzit la 170 - 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.Depinde de cuptor.Fa testul cu scobitoarea.
Cand s-a racit ,presara pe deasupra zahar pudra.


POFTA BUNA !!!



SALATA DE OREZ


Aceasta reteta participa la provocara "BUCATAR CURAJOS".
Gazda lunii aprilie 2014 pentru reteta sarate este GINA BRADEA ce ne-a propus o reteta lejera si foarte buna .


INGREDIENTE pentru 4 persoane


-250 g orez
-1 conserva de ton
-ardei gras
-castraveti murati
-masline
-rosii cherry
-boabe de malai fiert ( 1 conserva mica)
-3 oua fierte tari
-1 mozzarella
-ulei de masline sau maioneza

Poti sa adaugi ceea ce doreti .Ramane la alegerea ta ingredientele .


MODUL DE PREGATIRE


Fierbe orezul in apa cu putina sare si lasa-l sa se raceasca .Fierbe ouale ,tari.
Amesteca orezul cu celelalte ingrediente taiate cubulete.Adauga tonul si boabele de malai fiert .
Adauga ulei de masline sau daca nu ,poti adauga maioneza.
Se serveste rece .



POFTA BUNA !!!

SORBET DE CAPSUNI

Aceasta reteta participa la provocarea  "BUCATAR CURAJOS " .
Gazda lunii aprilie 2014 pentru reteta dulce ,este DIA DARIA ce ne-a propus o reteta simpla si foarte buna .
Cu siguranta in vara aceasta voi reface din nou acest sorbet minunat .


INGREDIENTE

  - 500 g capsuni

 - 1 albus de ou (optional)

  - 500 ml apa

 - zahar dupa gust



MODUL DE PREPARARE


Facem siropul.Incalzeste apa cu zaharul,pana cand acesta se topeste.
Mixeaza capsunile ,in prealabil spalate si uscate .
Intr-un vas amesteca siropul racit cu capsunile mixate si albusul de ou ,batut spuma.
Dupa omogenizare pune vasul la congelator pentru cateva ore .Daca nu ai pus albusul de ou ,trebuie sa amesteci compozitia ,din 30 in 30 de minute.

Se serveste rece .




POFTA BUNA !!!