duminică, 28 septembrie 2014

TORT DE CAFEA / PASTEL DE CAFE




INGREDIENTE                                                          INGREDIENTES


- 400 g faina                                                            -400  harina
-200 g zahar                                                            - 200 g azucar
-100 g unt                                                               - 100 g mantequilla
-3 oua                                                                      - 3 huevos
- 1 pahar de cafea naturala (rece)                            - 1 vaso  de cafe (fria)
-1 praf de copt                                                         - 1 polvo para hornear
-1 vf de cutit de sare                                                - 1/2 vasito licor al cafe
- 1/2 paharel lichior de cafea sau rom                     - 100 g pepitas chocolate fondente (la cantidad la
-100 g pepite de  ciocolata neagra                            pones a tu gusto)
(cantitatea la alegere)                                              

MOD DE PREGATIRE

1.Mixeaza ouale cu zaharul 5 minute.
2.Adauga sarea,untul topit  (rece) ,cafeaua,faina, praful de copt si ciocolata 3/4 din cantitate. Cantitatea ramasa o pui peste tort inainte de al pune la cuptor .
3.Unge o tava cu unt si pune faina in ploaie.
4.Pune compozitia in tava si da-o la cuptorul in prealabil incalzit la 170 de grade ,pt aproximativ 55 de minute .Depinde de cuptor .


METODO DE PREPARACION

1.Bate los huevos con el azucar unos 5 minutos .
2.Añade un poco de sal ,la mantequilla deretida y fria,el cafe ,el polvo para hornear ,y 3/4 de la cantidad de chocolate .La otra parte la pones sobre el pastel antes de meterle al horno.
3.Unta con un poco de mantequilla una bandeja y espolvorea poca  harina.
4.Pon la composicion el la bandeja y  metela en el horno ,previamanente calentado a 170 grados ,aproximadamente 55 minutos .Depende del horno.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu