luni, 14 iulie 2014

CEESECAKE RICOTTA SI CIOCOLATA / CEESECAKE RICOTTA Y CHOCOLATE




Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA " a lunii iulie 2014.
Gazda acestei luni este GETA CIPAIANU .
Luna aceasta am avut privilegiul de a vizita blogul MIHAELEI APOSTU .
Toate retetele sunt minunate.Eu ,am ales aceasta .Este delicoasa  si numai buna pentru timpurile calduroase de vara.Usor de facut si nu are nevoie de coacere .


INGREDIENTE

PENTRU BAZA

- 200 g biscuiti
-100 g unt
- 50 g cicolata neagra

PENTRU CREMA

-450 g ricotta de vaca
-200 g smantana (  pentru frisca )
-150 g zahar
-100 g ciocolata neagra
- 3 foi de gelatina ( 3 x 5 g )


MOD DE PREGATIRE


1.Faramiteaza biscuitii si ciocolata .Mixeaza cu untul topit (rece)  si tapiteaza baza unei tavi ,de tort.Pune-o la frigider pentru cateva minute.
Vezi foto
2.Mixeaza ricotta zu zaharul .
3.Topeste ciocoñata neagra a "bain marie".Cand s-a racit ,adaug-o ricottei.
4.Pune gelatina in apa rece ,pentru cateva minute.Intr-o craticioara mica,pune putina smantana si gelatina ,in prealabil stoarsa de apa.Amesteca pana cand se dizolva complet .Las-o sa se raceasca .
5.Mixeaza smantana ramasa ( fara zahar ) ,pana cand se formeaza frisca .
6.Uneste ricotta si ciocolata ,cu smantana si gelatina .
7.Pune compozitia in tava ,peste biscuiti,si las-o la frigider 5-6 ore ,inainte de a servi .
8.Presara pe deasupra biscuiti si ciocolata ,pisati.
9.Se serveste rece



POFTA BUNA !!!



TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES

PARA LA BASE

- 200 g de galletas
-100 G de mantequilla
- 50 g de chocolate negro,


PARA LA CREMA

-450 g ricotta vaca
-200 G de nata (para montar )
-150 G de azúcar
-100 G de chocolate negro
- 3 hojas de gelatina (3 x 5 g)



METODO DE PREPARACION

Tritura las  galletas y el chocolate.  Añade la  mantequilla derretida (frío) y forra  una bandeja..Pon en la nevera la bandeja ,durante unos pocos minutos.
Ver Galería



2.Mezcla el  azúcar con la  ricotta.
3.Funde  el chocolato  negro a "baño maría". Cuando se enfríe, añadelo a la ricotta.
4.Pon la gelatina en agua fría durante unos pocos minutos.En una cacerola pequeña, ponga un poco de nata y la  gelatina a furo pequeño..Mezcla bien ,hasta que se  disuelve  completamente. Deje que se enfríe.
5.Monta la nata y añadela a la composicion de ricotta con el chocolate ,y la gelatina .Mezcla bien .
6.Pon la  mezcla en el molde sobre las galletas, y dejarlo en la nevera 5-6 horas antes de servir.
8.espolvorea  sobre la torta galletas y chocolate, triturados.
9.Se sirve frío

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu