duminică, 30 martie 2014

TAGLIATELLE CU CHAMPIGNON ,SUNCA SI MAZARE / TAGLIATELLE CON CHAMPIÑON,JAMON YORK Y GUISANTES


INGREDIENTE pentru 4 persoane

-400 g tagliatelle
- 1 ceapa
-100 g ciuperci cahampignon
-100 g sunca
-150 g mazare
- 1paharel  de vin alb
-sare
-ulei de masline

MOD DE PREPARARE


    Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie sau o cratita antiaderenta cu putin ulei de masline .Cand vezi ca ceapa este calita adauga mazarea,vinul si acopera cu un capac .Dupa aproximatin 5 - 10 minute (depinde de mazare ,daca este proaspata sau congelata ) ,adauga ciupercile si sunca taiate cubulete. Daca vezi ca se usca prea tare,adauga putinca apa.Lasa totul sa fiarba la foc moderat cu capac,timp de aproximativ 20 minute ( eu am avut nevoie de acest timp) sau  cand vezi ca mazarea este facuta,salsa este gata .
Pana cand salsa se termina de facut ,pune a fiert pasta .Daca pasta este facuta in casa ,timpul de fierbere este foarte scurt.cand vezi ca se ridica la suprafata este gata .Aici gasesti reteta de tagliatelle facute in casa

http://bucatariaurei.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-facute-in-casa.html.

Daca pasta este cumparata ,fierbe-o  timpul indicat pe ambalaj .
Cand pasta este fiarta adauga salsa .
Rade deasupra parmigiano reggiano .


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES

-400 g tagliatelle

- 1 cebolla

-100 G de champiñones

-100 G de jamón

150g guisantes

- 1 vasito  vino blanco


- sal 

-aceite de oliva 


METODO DE PREPARACION 

 Cortar la cebolla y ponerla a pochar  en una sartén antiadherente con un poco de aceite.  Cuando vea la cebolla añadir los guisantes, el vino y cubrir con una tapa.  Después de 5-10 minutos (dependiendo de los guisantes, si es fresco o congelado), añadir los champiñones y el jamón cortado en daditos Si usted ve que es demasiado seca, añada poca  agua.deja que hierva a fuego moderado con tapa durante unos 20 minutos (yo  necesite  este tiempo) o cuando usted ve que los guisantes estan hechos , la salsa está lista.

Hasta que la salsa termina prepara la pasta . Si la pasta es casera, el tiempo de cocción es muy corto .Cuando  ves que  se sube a la superficie ,la pasta esta lista Aquí encontrará la receta tagliatelle 



http://bucatariaurei.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-facute-in-casa.html 


 
Si se compra la pasta, hervir el tiempo indicado en el envase.

Cuando la pasta esté cocida añadela a la salsa .

Si deseas ralla encima ,Parmigiano Reggiano.

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