luni, 10 februarie 2014
MUCENICI MOLDOVENESTI
Cu aceasta reteta perticip la "PROVOCAREA SECRETA" a lunii februarie 2014.Gazda acestei luni este
Paula Iulia Gafitescu.
Luna aceasta am avut privilegiul de a gati o reteta de pe blogul lui Ramona Mironeasa .Toate retetele sunt minunate ,insa aceasta mi-a placut in mod special si am hotarat sa o probez .Mi-a iesit minunat si a fost extraordinar de buna .Cu siguranta ca am sa revin pe blogul Ramonei .
INGREDIETE
-550 g faina
-1 plic de drojdie uscata
-125 ml lapte caldut
-125 ml apa calduta
-150 g zahar
-1 ou
-1 lingurita sare
-80 g unt (topit )
PENTRU UNS
Inainte de a introduce tava in cuptor
-1 galbenus de ou
-3 linguri de lapte
Dupa ce sunt scosi din cuptor ,si sunt inca fierbinti
-300 ml apa
-150 g zahar
-esenta vanilie
-coaja de lamaie
-miere
-miez de nuca macinat
Intr-un vas amestecati ingredientele solide : faina ,zaharul,sarea ,drojdia .
Fa loc in mijloc si adauga untul si oul .Incepe sa framant adaugand putin cate putin laptele si apa ,amandoua sa fie caldute .Cand faina s-a incorporat in totalitate ,incepe sa framanti pe masa de lucru,aproximativ 20 de minute .Nu uitiliza multa faina ci doar pune pe masa de lucru ,strictul necesar,astfel incat sa nu se lipeasca.
Pe masura ce framanti ,aluatul va deveni mult mai elastic si mai putin lipicios.
Lasa aluatul la dospit timp de o ora.
Imparte aluatul in 20 de bucati .Ia o bucata si modeleaza un rulou lung si subtire.Vezi foto
.Invarte ruloul de la cele 2 capete in sens opus .Indoieste-l si impleteste-l .Vezi foto
Cu bastonasul impletit formam un cerc .Vezi foto
Il rasucim si formam cifra 8.Vezi foto
Aseaza mucenicii intr-o tigaie unde in prealabil ai pus hartie de copt si ungei cu galbenusul de ou si lapte .Vezi foto
Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.Depinde de cuptor.
Cand ii scoti din cuptor si sunt inca calzi ,ungei cu sirop obtinut din apa zahar si coaja de lamaie.Apoi ii dai cu miere si presara miezul de nuca .
POFTA BUNA !!!!!!!!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata atat de bine!... Ma bucur ca ti-au placut. Te astept cu drag sa mai incerci si alte retete!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos .Mi-au placut foarte mult .in viitor voi proba mai multe retete de pe blogul tau .Este minunat
RăspundețiȘtergere