luni, 10 februarie 2014
ANGHINARE "A LA GIUDIA" / ALCACHOFAS "A LA GIUDIA "
INGREDIENTE
-10 bucati anghinare.Vezi foto
- 1 capatana usturoi
- 1 legatura de patrunjel
-2 cartofi mari
-sare
-1/2 pahar de vin alb
-1/2 pahar ulei de masline
-Sucul de la o lamaie
MODUL DE PREPARARE
Curata florile de anghinare si pune-le intr-un castron cu apa si sucul de la o lamaie.Se ia jos primul strat de petale si se taie jumatatea exterioara.Cozile nu le arunca ,curateste-le de coaja si taiele in bucati .(Este bine daca poti folosi manusi ,atata timp cat le curatesti ,anghinrea pateaza).Vezi foto
Taie marunt usturoiul curatat si pàtrunjelul.Amesteca-le si pune intre petale ,la fiecare floare de anghinare in parte.Vezi foto
Pune-le intr-o cratita cu fata in jos,pune coditele curatate si taiate si cartofii taiati in cuburi .Vezi foto
Adauga uleiul de masline ,vinul si apa ,acoperind florile si cartofii .Vezi foto
Lasa-le la fiert la foc mic ,pentru aproximativ 60 de minute.Se serveste cald.
POFTA BUNA !!!!!!!
LA TRADUCCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
-10 alcachofas
-1 cabeza de ajo
-perejil
-sal
-1/2 bichiere de aceite de oliva
-1/2 bichiere de vino blanco
-zumo de un limon
-2 patatas grades
METODO DE PREPARACION
Limpia las alcachofas y los tallos .Dejalos en un bol con agua y el zumo de limon .
Pica el ajos y el perejil .Rellena las alcachofas con el perejil y el ajo
Ponles boca abajo en una cazerola ,pon aunque los tallos y las patatas cortadas en cubos grandes .
Añade el vino ,el aceite y agua hasta cubrir todo .Deja todo a hervir a fuego lento ,por 60 minutos .
Se sirve caliente .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu