luni, 10 februarie 2014

ANGHINARE "A LA GIUDIA" / ALCACHOFAS "A LA GIUDIA "


INGREDIENTE


-10 bucati anghinare.Vezi foto
- 1 capatana usturoi
- 1 legatura de patrunjel
 -2 cartofi mari
 -sare
 -1/2 pahar de vin alb
 -1/2 pahar ulei de masline
 -Sucul de la o lamaie


MODUL DE PREPARARE

 Curata florile de anghinare si pune-le  intr-un castron cu apa si sucul de la o lamaie.Se ia jos primul strat de petale si se taie jumatatea exterioara.Cozile nu le arunca ,curateste-le de coaja si taiele in bucati .(Este bine daca poti folosi manusi ,atata timp cat le curatesti ,anghinrea pateaza).Vezi foto


Taie marunt usturoiul curatat si pàtrunjelul.Amesteca-le si pune  intre petale ,la fiecare floare de anghinare in parte.Vezi foto

Pune-le intr-o cratita cu fata in jos,pune coditele curatate si taiate si cartofii taiati in cuburi .Vezi foto

Adauga uleiul  de masline ,vinul si apa ,acoperind florile si cartofii .Vezi foto


Lasa-le la fiert la foc mic ,pentru aproximativ 60 de minute.Se serveste cald.


POFTA BUNA !!!!!!!


LA TRADUCCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES

-10 alcachofas
-1 cabeza de ajo
-perejil
-sal
-1/2 bichiere de aceite de oliva
-1/2 bichiere de vino blanco
-zumo de un limon
-2 patatas grades


METODO DE PREPARACION

Limpia las alcachofas y los tallos .Dejalos en un bol con agua y el zumo de limon .

Pica el ajos y el perejil .Rellena las alcachofas con el perejil y el ajo


Ponles boca abajo en una cazerola ,pon aunque los tallos y las patatas cortadas en cubos  grandes .

Añade el vino ,el aceite y agua hasta cubrir todo .Deja todo a hervir a fuego lento ,por 60 minutos .

Se sirve caliente .


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