joi, 23 ianuarie 2014

EMPANADA CU LEGUME SI SUNCA




Reţeta participă la provocarea Week-end cu spor iniţiată de Ştefania , iar gazda de luna aceasta este Lili , care ne-a provocat la o reteta cu carne si produse de patiserie ..


INGREDIENTE

-480 g faina
-1 lingurita de sare fina
-un pahar de bere
-200 g unt



Pentru umplutura

-200 g de sunca fiarta
-1 ceapa
-1 morcov
-1/2 ardei
-1 cartof fiert
-sare
 -bulion
 -ulei de masline
 -3 felii de branza

MODUL DE PREPARARE

    Amesteca faina cu sarea si  untul (la temperatura camerei) pana cand simti faina ca este ca si nisipul .Acum adauga berea putin cate putin si incepe sa framanti .Cand vezi ca aluaul ia o forma lucida si cand" ingropi" degetul ,aluatul intarzie in a asi reveni la forma initiala ,atunci este gata.Acopera-l si da-l la o parte pentru o ora.
   Acum poti incepe sa pregatesti umplutura.Taie ceapa ,morcovul si ardeiul marunt si pune totul la calit in ulei de masline, adauga o jumatate de pahar de bulion si cartoful fiert taiat in cubulete.Adauga sare si piper dupa gust .(Daca iti place poti adauga putina noce moscata ).Compozitia la final ,trebuie sa ramana cu textura putin mai "uscata".
 Imparte aluatul in doua parti .
Intinde cu facaletul prima parte astfel incat sa acopere complect tava ce vei folosi .Eu am folosit una de 30 x 30 cm.(In prealabil pune hartie de cuptor ).Vezi foto



Pune pe toata suprafata compozitia de legume .Vezi foto

Adauga acum branza si sunca fiarta (taiata in felii subtiri ) .Rupe atat branza cat si sunca in bucati ,si reparte pe toata suprafata uniform .Vezi foto

 Intinde cu facaletul a doua parte a aluatului si acopera compozitia , sigileaza astfel incat compozitia sa ramana acoperita ,formand astfel empanada .Unge toata suprafata cu un glbenus de ou .Vezi foto


Pune empanada in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 -40 de minute .Depinde de cuptor .




POFTA BUNA !!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu